همشهری آنلاین: تولید سریال از سال گذشته به تهیهکننده جدید آن، یعنی سیدمحمود رضوی تحویل داده شد و پیشتولید «موسی کلیمالله(ع)» بهعنوان یکی از بزرگترین سریالهای دهههای اخیر صداوسیما، در سکوت کامل خبری جلو رفت.
در 2سال اخیر پیشتولید سریال جلو رفته، بخشی از ساختوسازها، تولید چند هزار دست لباس و تعداد زیادی از اکسسوارهای پرتعداد پروژه، قطعات پازلی دکورهای سیار آن و... ساخته شده است. همچنین پیشرفتهای تکنولوژیک پروژه نیز در گروههای R&D پیگیری میشود.
حضور در بازارهای جهانی
در حال حاضر پیشتولید «موسی کلیمالله(ع)» ادامه دارد و تیمهای تولید که مجموعا بیش از 300نفر هستند، مقدمات آغاز فیلمبرداری این مجموعه را آماده میکنند. قرار است این سریال به همراه سریال «سلمان فارسی» در بازارهای جهانی عرضه شوند.
طبق برنامهریزیهای انجام شده، قرار بود دکورها و فضاهای میدانی عظیمی برای فصل اول و دوم مجموعه «موسی کلیمالله(ع)» ساخته شود که علاوه بر ساخت، نگهداری و تعمیرات آن در آینده نیز هزینه بسیار زیادی را به پروژه تحمیل میکرد.
در عین حال پس از تستهای متعدد تکنولوژی تولید مجازی، برنامهریزیهای جدید نشان میدهد که فقط در 2فصل نخست سریال «موسی کلیمالله(ع)»، با استفاده این تکنولوژی هزینه و زمان ساخت 110هکتار(معادل یکمیلیون و 100هزار مترمربع) دکور و فضاهای عمومی صرفهجویی میشود. همچنین هزینههای پس از تولید؛ یعنی نگهداری و تعمیر دکور در سالهای بعد نیز از پروژه حذف میشود.
تکنولوژی جدید تولید مجازی زیرساخت مهمی برای آینده سینما و تلویزیون ایران است که میتواند مسیر تولید آثار تاریخی را سادهتر و بهصرفهتر کند.
این تکنولوژی، ترکیبی از فناوری بهروز جهانی، نیروی انسانی متخصص و ابزارهای فناورانه است که برای واردات بخشی از تجهیزات فنی آن محدودیتهایی وجود دارد و نیروی انسانی متخصص بومی آن نیز باید آموزش داده شوند. این سریال بهگفته مدیران سازمان از تکنولوژی جدید بهره میبرد. تکنولوژی تولید مجازی تکنیک جدیدی است که در چندسال اخیر توسط استودیوهای بزرگ فیلمسازی بینالمللی استفاده میشود و قرار است برای اولینبار در سریال «موسی کلیمالله(ع)» بومیسازی و اجرا شود.
حمایت همهجانبه از سریال «موسی کلیمالله (ع)»
این روزها پیمان جبلی سخت درگیر سریالهای ویژه- الف است و به همراه مشاوران و معاونان خود از پشت صحنه این سریالها دیدن میکند. وی در چند روز اخیر از پشت صحنه تست فیلمبرداری تکنولوژی جدید تولید مجازی برای پروژه سریال «موسی کلیمالله(ع)» بازدید کرد. این تست توسط ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان سریال و با استفاده از جمعی از نیرویهای متخصص جوان داخلی انجام شد. جبلی در حاشیه این بازدید گفت: «تولید سریال موسی کلیمالله(ع) از اولویتهای مهم سازمان صداوسیما بوده و سازمان با تمام توان خود برای به سرانجام رسیدن این تکنولوژی در کنار نیروهای جوان و متخصص و تیم تولید سریال ایستاده است.»
جبلی همچنین تأکید کرد: «از نتایج مهم بومیسازی این تکنولوژی و به نتیجه رسیدن آن در سریال موسی کلیمالله(ع)، تغییر خط تولید سنتی به تکنولوژی مدرن و صنعتی با استفاده از تکنولوژی روز در صنعت سریالسازی و سینمای ایران خواهد بود. این کار حاصل تلاش این تیم در 9ماه گذشته است و صدا و سیما ضمن استقبال از این تغییر، از آن پشتیبانی میکند.» با توجه به صحبتهای رئیس رسانه ملی، تولید این پروژه بزرگ مانند سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری نزدیک به 5سال طول میکشد.
نظر شما